Project Description

Madagaszkári nappali gekkó (Phelsuma madagascariensis grandis)

Tartási útmutató


Madagaszkárról származik. Élénkzöld színű testét elszórt piros foltok tarkítják, így igényesen berendezett élőnövényes állóterráriumunk látványos lakója lehet. Mérete a legnagyobb a nappali gekkók között, akár a 30 centiméteresre is megnőhet.
Trópusi álló terráriumot rendezzünk be neki, sok növénnyel és bambusz mászóággal. Egy pár Madagaszkári nappali gekkó tartására alkalmas terrárium mérete minimum 50*40*90cm legyen, minél több állat lesz benne, annál több búvóhelyre van szükség. Az ideális hőmérséklet 26 és 29  fok. Rendszerint a leveleken összegyűlt vízből iszik, de a talajszinten tarthatunk kisebb itató tálat a megfelelő páratartalom biztosítása végett. Naponta permetezzünk vizet. Talajnak tőzeget vagy kókuszrostot használjunk. Speciális UVB izzót igényelnek, fűtésüket is érdemes izzóval megoldani.
Terráriumi körülmények között rovartáplálékkal és számukra összeállított táppal etethetjük. Miután élőhelyükön nektárokat és túlérett gyümölcsöket is fogyasztanak, érdemes vegyesen felkínálnunk az eleséget.

Élettartama fogságban kb 10 év.