Project Description

Tartási útmutató


Az egyik legközkedveltebb papagáj a hullámos. Élénk színével, vidám természetével vidámságot visz a mindennapokba. A tenyésztőknek köszönhetően a zöld alapszín mellett kék, fehér vagy sárga tollazatú egyedek is létrejöttek.

Elhelyezés: A kalitkát mindig huzatmentes, világos (gyenge napfény) helyen, lehetőleg sarokban minimum 100 cm-es magasságban helyezzük el. Alapvető szabály, hogy a kalitka szélességének legalább akkorának kell lennie, hogy a madár akadálytalanul kinyithassa szárnyait. A javasolt minimális kalitkaméret egy madár számára: 50*30*40 cm, egy pár minimum: 75*40*50 cm-es kalitkát igényel. Itt is igaz a mondás, hogy a kalitka sohasem lehet elég nagy.

Berendezés: A kalitkában helyezzünk el hullámos papagáj számára ajánlott etetőt és itatót, ülőrudat és csőrkoptatót. A kalitka aljában madárhomok használata ajánlott.

Táplálása: Hullámos papagáj számára összeállított magkeverék, ezt egészítsük ki fürtös kölessel, lágyeleséggel, gyümölccsel, zöldséggel. Gondoskodjunk madarunk megfelelő ásványi anyag utánpótlásáról.

Gondozás: Ivóvizüket naponta cseréljük. A mindig egészséges szép tollazat megtartása miatt elengedhetetlen a fürdés biztosítása madaraink számára. A kalitkát legalább heti egy alkalommal takarítsuk ki.

Testhossza: 12-13 cm
Élettartam: fogságban akár 10-15 év