Project Description

Tartási útmutató


Népszerű kalitkamadár, szép énekéért sokan tartják.

Elhelyezés: A kalitkát mindig huzatmentes, világos (gyenge napfény) helyen, lehetőleg sarokban minimum 100 cm-es magasságban helyezzük el. Alapvető szabály, hogy a kalitka szélességének legalább akkorának kell lennie, hogy a madár akadálytalanul kinyithassa szárnyait, amennyiben ez mégsem megoldható akkor a madarat naponta felügyelet mellett engedjük ki röpködni a lakásba. A kanári alapvető helyigénye: egy madár részére 50x50x30 cm-es kalitka. Ne feledjük, itt is igaz a mondás, hogy a kalitka sohasem lehet elég nagy.

Berendezés: A kalitkában helyezzünk el kanári számára ajánlott etetőt és itatót, ülőrudat és csőrkoptatót. A kalitka aljában madárhomok használata ajánlott.

Táplálása: Kanári számára összeállított magkeverék, ezt egészítsük ki fürtös kölessel, lágyeleséggel, gyümölccsel, zöldséggel. Gondoskodjunk madarunk megfelelő ásványi anyag utánpótlásáról.

Gondozás: Ivóvizüket naponta cseréljük. A mindig egészséges szép tollazat megtartása miatt elengedhetetlen a fürdés biztosítása madaraink számára. A kalitkát legalább heti egy alkalommal takarítsuk ki.

 

Testhossza 12-13cm
Élettartam: 10év