[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]

Ébred a természet, véget ért a hideg, egyhangú tél. Kertünkben megújulnak a növények, elérkezett a kinti munkák ideje, mely sokunknak felüdülést, de egyben sok feladatot is jelent.
A kerti tavon tartósan elolvadt a jég, kezd melegedni a víz, így a halak is aktívabbak, el- kezdenek táplálkozni. A halak ürüléke, a táplálék maradványok és az erősödő napfény terhelik a vizet, tehát mihamarabb be kell üzemelni a szűrést.
Tavasszal érdemes kisebb tavainkat leszivattyúzni, a köveket, dekorációs tárgyakat meg- tisztítani. Mélyebben fekvő tavirózsáink is kapják meg a megfelelő táptablettákat, melyek egy évre ismét elegendő tápanyaggal látják el őket, hogy tetszetős virágaikban gyönyörködhessünk. Mocsári növényeinket vágjuk vissza, így az elszáradt részek nem a tóban fognak elbomlani, azzal is szennyezve a vizet. A tószűrőt kitisztítva, baktérium kultúrával beoltva kell ismét üzembe helyezni, mivel a télen teljesen kiszáradt. Az UV-c lámpában cseréljük ki az izzót, teljesítményük üzem órára van megadva, ami kb egy nyári szezon alatt lejár, így az izzó még világít, de már nem látja el feladatát az algamentesítést. Minden technikai eszközt/szökőkút, lámpák, légpumpa stb…/érdemes átvizsgálni beüzemelés előtt.
Vízfeltöltés után használjunk vízkezelő szereket halaink védelmében, majd visszatelepíthetjük őket, és élvezhetjük a vízi világ egy darabkáját a kertünkben.

 

Üzletünkben megvásárolható minden kellék a tavak tavaszi karbantartásához. Kérje segítségünket!

Tovább a Webshopba…

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”22163″ alignment=”” animation=”None” box_shadow=”none” max_width=”100%”][image_with_animation image_url=”22155″ alignment=”” animation=”None” box_shadow=”none” max_width=”100%”][image_with_animation image_url=”22156″ alignment=”” animation=”None” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]