Project Description

Az egyik legismertebb, és külseje miatt legkedveltebb ausztrál díszpintyfaj. Tartása egyszerű, nem tartozik a kényes szobamadarak közé.

Tartási útmutató


Elhelyezés: A kalitkát mindig huzatmentes, világos (gyenge napfény) helyen, lehetőleg sarokban minimum 100 cm-es magasságban helyezzük el. Alapvető szabály, hogy a kalitka szélességének legalább akkorának kell lennie, hogy a madár akadálytalanul kinyithassa szárnyait. A javasolt kalitka mérete páronként 100*50*50 cm. Itt is igaz a mondás, hogy a kalitka sohasem lehet elég nagy. Általában békés természetű madár, de kis kalitkában ne tartsuk nála gyengébb madarakkal.

Berendezés: A kalitkában helyezzünk el etetőt és itatót, ülőrudat és csőrkoptatót. A kalitka aljában madárhomok használata ajánlott.

Táplálása: A pintyek számára összeállított magkeverék mellé a fiókaneveléshez lágyeleség  etetése is szükséges. Gondoskodjunk madarunk megfelelő ásványi anyag utánpótlásáról.

Gondozás: Ivóvizüket naponta cseréljük. A mindig egészséges szép tollazat megtartása miatt elengedhetetlen a fürdés biztosítása madaraink számára. A kalitkát legalább heti egy alkalommal takarítsuk ki.

Testhossza: 16-17 cm
Élettartam: fogságban akár 6-8 év